Quality of life
In deze blog wil ik even terugkomen op alle blogs die ik over de experience economy geschreven heb. Ik wil hierbij aangeven hoe de thema`s inspelen op de kwaliteit van leven. Ik gebruik hierbij het model van Flece en Perry waar vijf thema`s centraal staan zoals:
Sociale wellbeing Fysieke wellbeing Emotionele wellbeing Onwikkeling en activiteiten Matriele walbeing
![](https://static.wixstatic.com/media/8e8a2a_37bb4d75d6af40fdbf9bf7fe98193f7c.jpg/v1/fill/w_274,h_184,al_c,q_80,enc_auto/8e8a2a_37bb4d75d6af40fdbf9bf7fe98193f7c.jpg)
taart: deze blog speelt vooral in op het social wellbeing, vanwege de gezellige sfeer die het concept brengt. Het is een ontmoetingsplek waar je je gelijk thuisvoelt. Hierdoor onstaat er een sociale wellbeing.
Second screen: dit concept geeft je meer informative en meer diepgang over een bepaald product of binnen een bepaalde believing. Emotionele wellbeing wordt hierbij dus verbeterd.
The mirror that tells you what to wear: vooral matriele en fysieke wellbeing speelt heir een grote rol en wordt hier ook flink verbeterd. Het kost je namelijk veel minder moeite om te winkelen. Dit doordat een Spiegel voor je omkleed en de kleuren van je kleren veranderd en het je dus geen moeite kost om je om te kleden.
Shoebox store: ontwikkelingen en activiteiten wordt hier verbeterd. Dit doordat er een speciale activiteit wordt ontwikkeld om het merk te promoten en de beleving speciaal te maken. De kwaliteit van leven word verbeterd omdat je er een speciale herinnering aan overhoudt.
The flagships stores: deze winkels verbeteren ook de kwaliteit van leven. Vooral op het gebied van matriele welbing. Er wordt namelijk een speciale betekenis aan een merk of product gegeven. Je bleeft het merk of product heel intens.
Je ziet dus dat alle signalen aangeven dat de kwaliteit van leven wordt verbeterd. Dit thema staat binnen mijn studie ook centraal. Het is de bedoeling dat de concepten die er bedacht worden de kwaliteit van leven verbeteren.